Hvem er Monica?

 Jeg er gift og er mamma til fem egne barn og mormor til fire små. 

Jeg har arbeidet i barnehager og skoler, og som rådgiver i PPT. Jeg har siden 2010 undervist mastergradsstudenter i spesialpedagogikk. Nå er jeg halvveis i et forskningsprosjekt om jenter med Asperger syndrom, og deres opplevelser med inkludering i skolen. I tillegg til dette er jeg daglig leder i Glad Barndom AS. 

Jeg har barn med ulike diagnoser, som Asperger syndrom og ADHD, og har også barn som lever med kroniske sykdommer. 

Min erfaring, både som spesialpedagog, og som mamma gjør at jeg har kompetanse innenfor det meste som har med barn og unges utvikling og behov å gjøre. Jeg har også spisskompetanse på Asperger syndrom, ADHD og OCD.

Min reise

I mange år var jeg usikker i foreldrerollen. Jeg strevet med alt jeg trodde jeg måtte gjøre, og prioriterte ikke tid til meg selv. Jeg valgte bort alt som kunne være hyggelig, og ble etterhvert veldig sliten.

Jeg hadde selv valgt å få mange barn, og for å være istand til å gi barna mine det beste utgangspunktet for en trygg og god oppvekst, forstod jeg at jeg først måtte bli trygg på meg selv i foreldrerollen. Jeg leste jeg meg opp på alt om barn og unges utvikling generelt, og spesielt i forhold til diagnosene Asperger syndrom, ADHD og OCD.

I tillegg innså jeg at det var viktig at jeg begynte å godt vare på meg selv. Uten å fylle på med god energi til meg selv, var det lett for å gå tom når jeg skulle være noe for andre. 

Prosessen med å endre fokus fra at jeg ikke var en god nok mamma, til å føle meg som verdens beste mamma tok ikke så lang tid når jeg først hadde bestemt meg. Det handlet om å finne riktig fokus, og om å ta egne behov på alvor.

Nå vil jeg hjelpe deg, slik at du kan føle deg som en trygg og glad forelder for ditt unike barn.

Hvorfor er dette jobben min?

Jeg bare elsker barn!

Faktisk tror jeg at jeg er født slik. Da jeg var bare en jentunge, passet jeg de små som bodde i nabolaget. Etterhvert som jeg ble eldre, fikk jeg innsikt i barn og unges hverdager. Hverdager som bar preg av stress og uro. Barn og unge fortalte meg om det ødeleggende ved andres krav og forventninger til dem, og om foreldre som ikke så dem. Det førte til at jeg ville hjelpe foreldre til å bli mer bevisste.  

Det jeg elsker mest av alt med jobben min, er at jeg kan bruke mine erfaringer til noe bra for andre mødre. 

Jeg brenner for at du som er mamma skal oppleve deg som god nok. 

 

Lyst til å snakke med meg?

Jeg ønsker av hele mitt hjerte å hjelpe deg som er mamma, slik at du kan føle deg trygg på at du gjør det beste for ditt unike barn.

Ved å være en trygg og glad mamma, med god kunnskap om hvordan du bør møte barnet ditt på ulike alderstrinn, og i ulike situasjoner, har du det beste utgangspunktet til å skape skape en trygg og glad barndom!

Jeg ønsker å hjelper deg med å ta grep, slik at du kan gi barnet ditt, og deg selv det dere trenger..

 Varme klemmer fra Monica

Du kan kontakte meg her